Schaduwvrouw


 

19,00

Uitgeverij Het punt
9789460792649

1953. De elfjarige Cecile, een meisje uit de gegoede burgerklasse wordt door haar ouders naar kostschool gestuurd om er Grieks-Latijnse humaniora te volgen. Zowel haar medeleerlingen als de nonnen maken het haar vaak erg moeilijk.  Op de universiteit geniet ze eindelijk van haar vrijheid en ontmoet ze Julot. Hoewel deze jonge man zich niet altijd even correct gedraagt, huwen ze. Meteen  de start van een turbulent leven.

Het gezin vertrekt met twee kleine kinderen voor twee jaar naar Congo. Hun verblijf loopt niet van een leien dakje. Cecile belandt zelfs in een hachelijk avontuur, waarbij haar leven op het spel staat.

De geboorte van hun derde kind, eens terug in België, houdt Julot niet tegen om meer dan eens te hervallen in zijn jeugdzonden en Cecile doet een paar ernstige pogingen om uit de schaduw van haar man te treden. Maar ook dan heeft ze af te rekenen met tegenslagen. 

Schaduwvrouw is een ontroerende geschiedenis, uit het leven gegrepen. Een perfecte weergave van de tijdsgeest  in een periode na de tweede wereldoorlog en later. Een zoektocht naar identiteit en persoonlijkheid, een verhaal over liefde en vriendschap.

Een adembenemende roman die elke lezer zal bij blijven.   

 

492
Softcover
210 x 148 mm
9789460792649
Uitgeverij Het Punt

Een pakkend verhaal om in één keer uit te lezen. Ik hoor over dit boek veel lof in mijn omgeving.

dit verhaal van een voor mij dappere vrouw in de schaduw van haar man leest "als een trein", in één adem uitgelezeb

Het meeslepende levensverhaal van een bijzondere vrouw die eigenlijk veel minder in de schaduw stond dan ze zelf dacht. Vlot geschreven met een vleugje humor en een likje dramatiek. Een aanrader!

Nog geen recensies verschenen.