Scarcity


 

22,00

Uitgeverij Het punt
9789460793479

Gilles Descamps, een weduwnaar en communicatieverantwoordelijke bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, is getuige van de brutale ontvoering van zijn enige dochter, Moira. De drijfveer lijkt aanvankelijk volkomen zoek tot hij inziet dat het koloniale verleden van zijn familie een onrechtstreekse schakel zou kunnen zijn. Meer uit wanhoop dan redelijkheid klampt hij zich, met de steun van enkele vrienden, vast aan schijnbaar ingebeelde strohalmen. De uitzichtloze zoektocht naar zijn dochter voert hem naar Afrika waar hij verschillende aanknopings-punten ontdekt en stuit op waarheden en connecties die liever het daglicht schuwen. Voor hij het goed en wel beseft, raakt Gilles verstrikt in een web van intriges waar corruptie, cyberoorlog, macht, internationale en zakelijke belangen de boventoon voeren en de kans dat hij Moira heelhuids terugvindt met de dag kleiner wordt.

277
Softcover
210 x 148 mm
9789460793479
Uitgeverij Het Punt

Geen berichten gevonden

INTERVIEW met Ingo Hijnderijckx: een schrijvende ondernemer

Dan ben je directielid bij een internationaal beursgenoteerd bedrijf en heb je ondanks een drukbezette agenda plots de behoefte om je literaire talenten in de verf te zetten. Het overkwam Ingo Hijnderijckx die zijn ambitie vertaalde in zijn debuutroman, Scarcity.

Waarover gaat het verhaal precies?

Scarcity vertelt het verhaal van Gilles Descamps, een weduwnaar en communicatieverantwoordelijke bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gilles is getuige van de brutale ontvoering van zijn enige dochter, Moira. De drijfveer lijkt aanvankelijk volkomen zoek tot hij inziet dat het koloniale verleden van zijn familie een onrechtstreekse schakel zou kunnen zijn. Meer uit wanhoop dan redelijkheid klampt hij zich, met de steun van enkele vrienden, vast aan schijnbaar ingebeelde strohalmen. De uitzichtloze en emotioneel eenzame zoektocht naar zijn dochter voert hem naar Afrika waar hij verschillende aanknopingspunten ontdekt en stuit op waarheden en connecties die liever het daglicht schuwen. Voor hij het goed en wel beseft, raakt hij verstrikt in een web van intriges waar corruptie, cyberoorlog, macht, internationale en zakelijke belangen de boventoon voeren en de kans dat hij zijn dochter heelhuids terugvindt met de dag kleiner wordt. Meer informatie alsook een aantal illustraties zijn te vinden op www.scarcity.be.

Waarom nam je een pseudoniem aan voor je boek?

Mijn omgeving adviseerde me om het boek onder mijn eigen naam te publiceren waardoor ik meer media-aandacht zou genieten (de auteur is namelijk de zoon van een gekend voormalig mediafiguur), maar de keuze voor een pseudoniem was bewust. Ik wilde mijn schrijversambitie graag in de privé sfeer houden. Mijn alter ego laat me toe om met een eigen pen te schrijven en me los te koppelen van mijn professioneel profiel. Ik word door mijn werkgever immers niet betaald om boeken te schrijven (lacht). Als auteur schrijf ik ook niet voor de (overigens karige) verdienste, maar wel voor de erkenning voor een hopelijk boeiend verhaal.

Bestaat er enig verband me je huidige job?

Neen, niet echt. De enige raakvlakken waarmee ik ook professioneel geconfronteerd word, zijn de groeiende internationalisering, onze steeds veranderende wereld en de mogelijke breuklijnen met het verleden die daaruit ontstaan.

Wanneer schrijf je?

Omwille van mijn drukke job schrijf ik enkel in de vakantie of tijdens verlengde weekends. Dan kan ik met de nodige rust en een open vizier in mijn pen kruipen. Normaal gezien neemt het schrijven van een boek gemiddeld een jaar in beslag; bij mij heeft het twee jaar geduurd.

De reacties op je spannende debuutroman zijn ronduit positief. Ga je door?

Het is inderdaad die positieve respons die mij overtuigde om het geplande vervolgverhaal uit te brengen dat de verhaallijn van Scarcity verder trekt en dezelfde personages in nieuwe omstandigheden en intriges zal onderdompelen.

A man with a plan dus?

Net zoals in een onderneming is goed plannen essentieel; zelfs van je vakanties (lacht). Dankzij die voorbereiding en het feit dat de verhaallijn al uitgetekend is, zou het vervolgverhaal dat de naam Moira zal dragen naar het gelijknamige personage uit Scarcity binnen het jaar voltooid moeten zijn.

 

Treffen we Ingo Hijnderijckx nog op de Boekenbeurs?

Jazeker, op zaterdag 4 november stel ik van 14u00-18u00 mijn boek voor op de stand van uitgeverij Het Punt (standnummer 430).