Onder de mantel


 

18,00

Uitgeverij Het punt
9789460793493

Toen haar vader Frans Broeckaert (Alias Thomas Dumarais) overleden was vonden zijn drie dochters twee onuitgegeven manuscripten in zijn bibliotheek. Eén daarvan was  'Onder de mantel'.

Het verhaal evoceert op voortreffelijke wijze de sfeer van net voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog, het lot van de lagere sociale klasse, collaboratie en valse schijn.

Verlangen, troebele intriges en onlogische gedragingen, levensvervreemding, gezonde daadvaardigheid, positieve levensdrang, liefde en berusting wisselen elkaar af.

Na het overlijden van zijn eerste vrouw Aleidis, met wie hij drie kinderen heeft, hertrouwt Arnold Alban met Denise. Een ambitieuze vrouw die radicale en nietsontziende maat-regelen neemt om te krijgen wat ze wil. Hij zelf streeft mateloos naar roem en carrière, probeert koste wat kost een  hogere positie op de sociale ladder te vinden. Uiteindelijk moet hij toegeven dat hij zijn hele leven een zwak figuur is geweest.

211
Softcover
210 x 148 mm
9789460793493
Uitgeverij Het Punt

aangrijpend, voelt zeer waarheidsgetrouw, meeslepend!

Dit boek "Onder de Mantel" van Ann Bé is een spannend familieverhaal dat zich afspeelt net voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog Ook nu zijn er dergelijke situaties terug te vinden. Prachtig geschreven.

Nog geen recensies verschenen.