Naar Quintano


 

19,00

Uitgeverij Het punt
9789460793813

Wat doe je als je je vader nooit gekend hebt en in een brief ontdekt dat hij denkt dat je dood bent?

Je gaat naar hem op zoek. Geen sinecure voor de 17-jarige Dimitri die tijdens de schoolvakantie zijn vader wil vinden. In Italië dan wel. En dan nog in een circus. Circussen blijven niet op één plek, ze reizen rond. 

Er is bovendien zijn moeder, die de stoute brief schreef, en om aandacht vraagt. 

Op school vlot het ook niet zo goed. Gelukkig voor hem is er een straatmuzikant en een van haar paard gevallen meisje. 

En Tommy; ooit vrouwelijke etalagepop en nu luisterend onderdak voor Dimitri. Of Sylvester die altijd maar wil roken en waarschijnlijk toch de honderd zal halen. De oude Bi die niet zo biseksueel is.

Dimitri leert de waarheid kennen. Over zijn vader, over zijn moeder. Over keuzes die een andere meedogenloze waarheid bevatten.

221
Softcover
210 x 148 mm
9789460793813
Uitgeverij Het Punt

Las reeds kortverhalen van G. Stynen, was dus een beetje vertrouwd met zijn schrijfstijl, benieuwd naar deze roman. Aanvankelijk was het even wennen niettegenstaande de schrijver al van de eerste pagina helemaal op dreef was. Korte, krachtige zinnen, veel woordspelingen en plotse zinswendingen. 'Beelden' die voortdurend afwisselen of opduiken als in een film. Soms verwarrend, maar eens je mee bent leest "Naar Quintano" als een trein. Je gaat mee op in het verhaal van Dimitri, zijn dillema's en waar hij moet zien uitkomen, zijn onbeholpen volwassenheid, assertief en toch zo kwetsbaar. Een origineel verhaal, boeiende personages, knappe idee├źn, tot het einde toe. Mooi, warm, leesbaar.

Nog geen recensies verschenen.