Flirten met de hemel


 

21,00

Uitgeverij Het punt
9789460794025

Op een warme avond in mei vergezelt Liesbet haar dochter Ruth naar een infoavond over de schoolreis naar Italië. Daar blijkt de reisbegeleider een oude bekende te zijn van Liesbet en Ruth.  De reis zal niet alleen Ruth, maar ook Liesbet terugbrengen naar de Dolomieten, een plaats waar zich vijf jaar geleden een drama afspeelde waarvan de wonden nauwelijks geheeld zijn. De onschuldige schoolreis brengt het leven van Liesbet, Ruth en Dick, de reisbegeleider, in een stroomversnelling die het onmogelijk maakt om het verleden nog langer te negeren.  Herinneringen waarvan ze dachten dat die al lang begraven waren, komen naar boven en veranderen hun levens voorgoed.

 

Dit boek vertelt het verhaal van drie mensen die onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. Oude wonden en nieuwe verlangens duiken op waardoor hun toekomst er voor altijd anders gaat uitzien.  Elk van hen probeert op zijn manier verder te gaan en het verleden dat als een berg tussen hen instaat een plaats te geven.  Mondjesmaat wordt de heling ingezet.

 

347
Softcover
210 x 148 mm
9789460794025
Uitgeverij Het Punt

Het verhaal neemt je vast en mee vanaf de eerste bladzijde. Ik heb het letterlijk in één ruk uitgelezen. Prachtig!

Het is knap hoe Kirsten erin slaagt in de huid van haar personages te kruipen en heel precies de gedachten, gevoelens en emoties weergeeft. Dat veronderstelt nogal wat inzicht in de psyche van mensen. Ook in de beschrijvingen van het landschap, van de omgeving heb ik haar opmerkzaamheid en poëtische verwoording bewonderd.
Alhoewel ik graag boeken lees waarin de actie een grotere rol krijgt toebedeeld, bleef ik toch geboeid om te weten wat Liesbet vijf jaar eerder had meegemaakt in de Dolomieten en wat Dick daarmee te maken had. De passage waarin Bas verloren loopt en het gevoel van verlatenheid van Ruth is erg sterk en ontroerend.

Je voelt dat dit boek met plezier geschreven is en het is dus - vermoed ik -zeker niet haar laatste boek(?)

Leest als een trein, moeilijk weg te leggen wegens meeslepende verhaallijnen, ideaal leesvoer voor op vakantie!

Nog geen recensies verschenen.