En toen werd ik wakker


Uitgeverij Het punt
9789460794056

Na een zeer eenvoudige, haast alledaagse ingreep neemt het leven van Pedrouchka Samyn, leerlingenbegeleider in het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut te Poperinge een totaal andere wending.

In dit aangrijpende, waargebeurde verhaal loodst ze je openhartig mee door de wervelwind aan emoties die een leven met chronische pijn met zich meebrengt.

Het is zeker niet de bedoeling om met dit boek een polemiek te beginnen over medische aansprakelijkheid of om een steen te gooien naar de zorgsector, integendeel. Daarom hebben we ook bewust fictieve eigennamen gebruikt en geen enkele naam van een ziekenhuis of stad vermeld.

We hopen oprecht dat mensen die het geluk hebben in goeie gezondheid door het leven te mogen gaan misschien dankzij deze emotionele reis wat meer begrip kunnen opbrengen voor hen die constant pijn moeten lijden, al is het maar om weer hun eigen leven wat meer te waarderen. Voor hen die zelf een gelijkaardig verhaal meemaakten, en dat zijn er toch heel wat, zou dit boekje misschien een handreiking kunnen zijn, een hart onder de riem.

Hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt, meestal komt er vroeg of laat toch verbetering, waardoor het leven weer draagbaarder wordt.

Per verkocht exemplaar van dit boek schenken we integraal 1 euro aan het multidisciplinair pijncentrum AZ Nikolaas te Sint-Niklaas.

290
Softcover
210 x 148 mm
9789460794056
Uitgeverij Het Punt

De bedoeling was om dit boek te lezen op reis maar de nieuwsgierigheid won van het geduld.
Ik, een lezersleek, las dit boek in heel korte tijd uit.
Het boek las heel vlot (dikke pluim Wim Pectoor) maar ook de verwondering, de perpleksheid, het ongeloof, ... verplichtten me om door te lezen. Met als gevolg dat ik soms te laat kwam op mijn afspraken. ;-)
Ik heb het boek eventjes moeten verwerken en de kwaadheid op hoe dit allemaal mogelijk is kunnen omvormen tot tonnen respect voor Pedrouschka en haar lotgenoten

Vrijdag bij de pompvulling vertelde de prof mij dat een patiƫnt een boek had geschreven waarin ik mij zeker kon vinden.
Wat een emotie heeftvdit boek los gemaakt!
Zo puur geschreven, de pijn, de teleurstelling, de moed en kracht om door te gaan.......
Dikke pluim voor de schrijver. Ik ben er zeker van dat dit boek vele onder ons een steun kan betekenen.

Elke pagina die ik omsloeg verlangde ik naar goed nieuws. Ik kan alleen maar veel respect opbrengen voor Pedrouchka, Filip, Celien en Yentl. Zo'n moed en doorzettingsvermogen het siert hen ....

Nog geen recensies verschenen.