En toen werd ik wakker


Uitgeverij Het punt
9789460794056

Na een zeer eenvoudige, haast alledaagse ingreep neemt het leven van Pedrouchka Samyn, leerlingenbegeleider in het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut te Poperinge een totaal andere wending.

In dit aangrijpende, waargebeurde verhaal loodst ze je openhartig mee door de wervelwind aan emoties die een leven met chronische pijn met zich meebrengt.

Het is zeker niet de bedoeling om met dit boek een polemiek te beginnen over medische aansprakelijkheid of om een steen te gooien naar de zorgsector, integendeel. Daarom hebben we ook bewust fictieve eigennamen gebruikt en geen enkele naam van een ziekenhuis of stad vermeld.

We hopen oprecht dat mensen die het geluk hebben in goeie gezondheid door het leven te mogen gaan misschien dankzij deze emotionele reis wat meer begrip kunnen opbrengen voor hen die constant pijn moeten lijden, al is het maar om weer hun eigen leven wat meer te waarderen. Voor hen die zelf een gelijkaardig verhaal meemaakten, en dat zijn er toch heel wat, zou dit boekje misschien een handreiking kunnen zijn, een hart onder de riem.

Hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt, meestal komt er vroeg of laat toch verbetering, waardoor het leven weer draagbaarder wordt.

Per verkocht exemplaar van dit boek schenken we integraal 1 euro aan het multidisciplinair pijncentrum AZ Nikolaas te Sint-Niklaas.

290
Softcover
210 x 148 mm
9789460794056
Uitgeverij Het Punt

21/06
Deze nacht is het zowat de kortste nacht van het jaar... nadat ik gisteren het boek heb uitgelezen moest ik onmiddellijk denken: oef, het wordt geen lange nacht voor Pedrouchka... Dankjewel om je verhaal met de wereld te willen delen. Ik vond het echt aangrijpend... Kafka kan er bij momenten een puntje aan zuigen. Of je nu wil of niet, je wordt de nieuwe maatstaf voor mijn relativeringsvermogen. Daar heb jij uiteraard niet veel aan... maar aan de andere kant is er enorm veel respect en begrip voor jou.
Nu kent iedereen jou (of dat denken wij als lezer) en moet je nog je lezers leren kennen �

Ik ben nu zelf 37 en gezond... en besef nog harder dat ik dit moet koesteren.

Ik duim alvast met je dat ze blijven zoeken naar een steeds betere oplossing voor pijn (chronische pijn klinkt eigenlijk te braafjes... ze moeten een nieuw woord uitvinden hiervoor)

Dit is een boek waarbij ik toch koud van kreeg..., stil van werd.
Eenmaal ik begon te lezen...wou ik gewoon verder.
Een voorbeeldgezin, steeds de kracht om verder te gaan...elkaar blijven steunen.
Mevr Samyn, een voorbeeldpersoon, steeds een steun voor iedereeen en een tip voor velen ..."wees blij met kleine dingen".
Proficiat aan iedereen die meehielp aan het schrijven van dit boek

'En toen werd ik wakker' was bij mij 'en toen bleef ik wakker' want ik stelde m'n uur om te gaan slapen uit om toch maar verder te lezen..en dat voor een non-fictieboek dat ik zelden vastneem! Het was aangrijpend van begin tot einde. Het boek is erg vlot leesbaar en neemt je mee in een reeks gebeurtenissen die je niet voor mogelijk houdt zonder af te geven op de medische wereld (wat ook begrijpelijk zou zijn). Als ik niet zeker wist dat dit waargebeurd was, zou het ongeloofwaardig zijn..niet te doen wat je allemaal hebt meegemaakt. Dikke chapeau voor je enorme moed en doorzettingsvermogen en eveneens hoedje af voor je gezin! Die zijn goud waard ! Ik vind het steeds bewonderenswaardig als mensen in de diepste miserie er toch nog in slagen om iets positiefs uit een situatie te halen ; jij bent voor velen een voorbeeld. Respect

Nog geen recensies verschenen.