De koeken van Roberta


 

19,00

Uitgeverij Het punt
9789460793868

'De koeken van Roberta' bespreekt zowel de geroutineerde kunstsierduikende goudvis Raspoetin als de geachte, door aambeien geteisterde Gerard, burgemeester van de Boomse Velden en fervent fotograaf van vrouwelijke onderdelen. Nauwlettend waakt hij over het welzijn van zijn fictieve tweelingbroer Eduard, wegkwijnend in de donkere krochten die de hersenen der dementerenden gijzelen.

 

Zijn echtgenote is de dominante Dorothea met de immer in de hoogte gekapte haren, een kapsel dat de wetten van de zwaartekracht trotseert, ware het niet dat deze haren af en toe bezwangerd worden met de geheimen die de tand des tijds doorheen haar zilveren lokken weeft. 

 

Hun koekenverorberende dochter wiens-naam-niet-genoemd-wordt vormt de spil van het verhaal: een verhaal doordrongen van zowel het mooiste als het donkerste dat het leven ons presenteert; het is niet meer maar ook niet minder dan een ode aan de behendigheid en de flexibiliteit die ons brein dagelijks tentoonspreidt in een poging zin en betekenis te geven aan een wereld doorspekt met onzin.

231
Softcover
210 x 148 mm
9789460793868
Uitgeverij Het Punt

Geen berichten gevonden

Nog geen recensies verschenen.